Przejdź do głównej zawartości

o Agaretce

Kim jestem:

Mam na imię Agata. Jestem matką, żoną i  właścicielką Pracowni Tortów Agaretka, zakochaną  od 13 -stu lat w tortach i wszystkim, co jest z nimi związane. Uwielbiam piec, dekorować, robić figurki z masy cukrowej, kwiaty z papieru waflowego i inne dekoracje, w które ubieram swoje projekty.  Przez 5 lat byłam związana z rodzinną cukiernią z tradycjami, gdzie pracowałam na stanowisku "dekoratora tortów".  I to właśnie tam zrozumiałam, co chcę robić w życiu i czemu chcę się  poświęcić w 100 %.  Chciałabym wszystkich zaprosić do mojego słodkiego świata, w którym królują nie tylko ciekawe, niebanalne realizacje, ale również naturalne, zawsze świeże produkty, które stosuję do produkcji moich wyrobów. Cieszy mnie fakt, że moje torty już na zawsze będą wpisane w Państwa historię poprzez fotografię i filmy z uroczystości, a zadowolenie moich klientów będzie dla mnie zawsze wartością nadrzędną.

Czym się zajmuję:

Tworzę od podstaw torty klasyczne, musowe, oraz inne słodkości uświetniające chrzciny, urodziny, komunie, imprezy firmowe itp. Ręcznie wykonuję figurki cukrowe i inne dekoracje. Nie wykonuję tortów z nadesłanych zdjęć, nie kopiuję koleżanek i kolegów z branży tortowej, wszystkie projekty wymyślam sama, a nadesłane przez Państwa  zdjęcia mogą mi posłużyć tylko jako inspiracja. Do produkcji używam tylko naturalnych, świeżych składników. Pracuję na belgijskiej czekoladzie Callebaut, na prawdziwym maśle, jajkach klasy 1,  wszystkie frużeliny i inne wkładki do tortów robię sama, nie stosuję gotowych mieszanek, konserwantów ani polepszaczy smaku. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, wprowadziłam do swojej oferty torty wegańskie. Torty bezcukrowe, bez jajek i laktozy też jestem w stanie bez problemu przygotować. Chciałabym Państwu pokazać, że moje wyroby nie tylko smakują, ale również mogą pięknie wyglądać.

Moje najnowsze realizacje można obejrzeć na instagramie, facebooku i blogu.

Doświadczenie:

Wciąż poszerzam swoją wiedzę, uczę się nowych, profesjonalnych technik, uczestniczę w kursach i szkoleniach. Między innymi:

  • fotografia i stylizacja kulinarna
  • dekorowanie jadalnymi technikami
  • tworzenie kwiatów z papieru waflowego
  • torty glasaże - mirror glaze
  • malowanie masłem kakaowym na torcie pokrytym kremem
  • tworzenie tortów 3d na stelażu
  • monoporcje - nowoczesne desery
  • tworzenie piętrowych tortów weselnych
  • torty wegańskie 

Poniżej moje dyplomy i certyfikaty:


Dekorator tortów to mistrz, którego płótnem jest tort. Karmimy duszę, a nie tylko apetyty. Przekraczamy granice i tworzymy niewyobrażalne po to by usłyszeć "To jest tort? Niemożliwe!"
Avalon Yarnes

Zobacz również

Adres

  • Agaretka - Pracownia Tortów
  • ul. Karola Miarki 10
  • 41-218 Sosnowiec
  • tel: 735 910 124
Logo