Kim jestem:
Mam na imię Agata. Jestem matką, żoną i właścicielką Pracowni Tortów Agaretka, zakochaną od 13 -stu lat w tortach i wszystkim, co jest z nimi związane. Uwielbiam piec, dekorować, robić figurki z masy cukrowej, kwiaty z papieru waflowego i inne dekoracje, w które ubieram swoje projekty. Przez 5 lat byłam związana z rodzinną cukiernią z tradycjami, gdzie pracowałam na stanowisku "dekoratora tortów". I to właśnie tam zrozumiałam, co chcę robić w życiu i czemu chcę się poświęcić w 100 %. Chciałabym wszystkich zaprosić do mojego słodkiego świata, w którym królują nie tylko ciekawe, niebanalne realizacje, ale również naturalne, zawsze świeże produkty, które stosuję do produkcji moich wyrobów. Cieszy mnie fakt, że moje torty już na zawsze będą wpisane w Państwa historię poprzez fotografię i filmy z uroczystości, a zadowolenie moich klientów będzie dla mnie zawsze wartością nadrzędną.
Czym się zajmuję:
Tworzę od podstaw torty klasyczne, musowe, oraz inne słodkości uświetniające chrzciny, urodziny, komunie, imprezy firmowe itp. Ręcznie wykonuję figurki cukrowe i inne dekoracje. Nie wykonuję tortów z nadesłanych zdjęć, nie kopiuję koleżanek i kolegów z branży tortowej, wszystkie projekty wymyślam sama, a nadesłane przez Państwa zdjęcia mogą mi posłużyć tylko jako inspiracja. Do produkcji używam tylko naturalnych, świeżych składników. Pracuję na belgijskiej czekoladzie Callebaut, na prawdziwym maśle, jajkach klasy 1, wszystkie frużeliny i inne wkładki do tortów robię sama, nie stosuję gotowych mieszanek, konserwantów ani polepszaczy smaku. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, wprowadziłam do swojej oferty torty wegańskie. Torty bezcukrowe, bez jajek i laktozy też jestem w stanie bez problemu przygotować. Chciałabym Państwu pokazać, że moje wyroby nie tylko smakują, ale również mogą pięknie wyglądać.
Moje najnowsze realizacje można obejrzeć na instagramie, facebooku i blogu.
Doświadczenie:
Wciąż poszerzam swoją wiedzę, uczę się nowych, profesjonalnych technik, uczestniczę w kursach i szkoleniach. Między innymi:
- fotografia i stylizacja kulinarna
- dekorowanie jadalnymi technikami
- tworzenie kwiatów z papieru waflowego
- torty glasaże - mirror glaze
- malowanie masłem kakaowym na torcie pokrytym kremem
- tworzenie tortów 3d na stelażu
- monoporcje - nowoczesne desery
- tworzenie piętrowych tortów weselnych
- torty wegańskie
Poniżej moje dyplomy i certyfikaty: